Ubersuggest review

Als er een tool is dat iedereen die met SEO bezig is zou moeten kennen, is het Ubersuggest wel. Het is een zoekwoordanalyse tool dat wordt aangeboden door Neil Patel en volledig gratis te gebruiken is. Omdat je er niet voor hoeft te betalen, zou je denken dat de mogelijkheden binnen Ubersuggest beperkt is. Integendeel juist. Er zijn meerdere functies aanwezig waardoor het een vrij complete tool is. Er zijn wel een aantal limieten aan de gratis tool, maar daarover lees je in dit artikel uiteraard ook meer. Je hebt dus de keuze uit een gratis en betaalde variant.

De voordelen van Ubersuggest

Als je gebruik gaat maken van Ubersuggest zal je direct kunnen profiteren van de vele voordelen dat het met zich meebrengt. Ten eerste is het natuurlijk hartstikke fijn dat deze tool gratis is, maar wel met een gelimiteerd aantal zoekopdrachten per dag. Als we gaan kijken naar alternatieven moet er vaak een duur abonnement worden afgesloten. Alleen daarom al zou je Ubersuggest moeten uitproberen. Een ander pluspunt is het aantal suggesties dat je ontvangt op het moment dat je een zoekwoord invult. Zo heb je direct een handig overzicht van het zoekvolume en gerelateerde zoekopdrachten. Hiermee kan je direct aan de slag voor je eigen website.

Als het zoekvolume extreem laag is en er wordt ook weinig op gezocht, zegt dat natuurlijjk veel over het zoekwoord. Je kunt dan beter een ander zoekwoord kiezen, waar meer op gezocht wordt. De kunst is natuurlijk om een zoekwoord te vinden met een lage concurrentie en een relatief hoog zoekvolume.

Een laatste voordeel dat is de software van Neil Patel in de laatste jaren steeds verder uitgebreid is.

De nadelen van Ubersuggest

TIjdens het opsommen van de voordelen hadden we het er al even over dat het programma heel veel uitbreidingen heeft gehad in de afgelopen periode. Dat kan ook als nadeel worden gezien, omdat hierdoor de kans bestaat dat er in de toekomst mogelijk wel betaald moet worden voor bepaalde features die nu nog gratis zijn tot drie zoekopdrachten. Dat heeft Neil Patel, de maker van Ubersuggest al eerder gedaan bij andere tools. Verder gaan we er van uit dat er gebruik wordt gemaakt van jouw data, om er op zo manier geld te kunnen verdienen. Maar dat geldt ook voor andere SEO-tools.

Een laatste nadeel is dat je maar drie zoekopdrachten per dag hebt bij de gratis versie. Dat is niet heel veel: als je een compleet SEO-onderzoek wilt doen heb je zeker meer nodig dan dat. Je zult in dat geval dus wel een betaald abonnement moeten afnemen.

De gratis versie

In vergelijking met andere tools is Ubersuggest een product waar je niets voor hoeft te betalen (als je voldoende hebt aan drie zoekopdrachten per dag). Op de website kun je een gratis account aanmaken en vervolgens kun je direct aan de slag! Je kunt onder andere zoekwoorden gaan achterhalen, suggesties ontvangen en onderzoek doen naar de zoekwoorden van de concurrenten. Dat zijn we er nog niet, want er zijn nog veel meer functies waar je gebruik van kunt maken. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om de SEO te analyseren.

De betaalde versie

Er zijn meerdere abonnementen waar je uit kunt kiezen. In vergelijking tot concurrenten is Ubersuggest een van de goedkopere varianten waar je uit kunt kiezen. De goedkoopste variant heet ‘Persoonlijk’ en kost 29 euro per maand. Dat is geschikt voor een website. Het tweede pakket heet ‘Bedrijven’ en is geschikt voor vier tot zeven websites. Tot slot kan je ook kiezen voor het grootste pakket ‘Onderneming/Agentschap’. Deze is geschikt voor acht websites of meer en kost 99 euro per maand. Je kunt alle pakketten zeven dagen gratis proberen.

Via de betaalde versie kan je niet alleen een zoekwoordenonderzoek doen, maar kan je ook uitgebreide rapporten maekn, kan je zoekwoorden volgen, locaties volgen, historische gegevens inzien en meer. Op de prijspagina van de website van Neil Patel vind je een overzicht van alle functies.

Welke tools biedt Ubersuggest aan?

Ubersuggest is begonnen als zoekwoord-tool, maar is inmiddels een echte alles-in-1 SEO tool. Zo zijn er functies als SEO-analyse, content ideeën, zoekwoordideeën en verkeersanalyse. De laatste drie willen we graag met je bespreken, omdat deze het meest gebruikt worden.

Zoekwoordideeën

Een van de functies die je waarschijnlijk veel gaat gebruiken als je met Ubersuggest gaat werken zijn de zoekwoordideeën. Met behulp van een zoekwoord krijg je diverse suggesties die mogelijk interessant zijn voor jouw SEO-strategie. Stel je voert het zoekwoord ‘hondennamen’ in, dan wordt er automatisch gekeken welke keywords nog meer interessant zijn om op te focussen. Je kunt dan denken aan ‘stoere hondennamen’, ‘leuke hondennamen’ en ‘’hondennamen reu’. Zo krijg je ideeën waar je eerder zelf niet aan hebt gedacht.

Contentideeën

Met de contentideeën-functie krijg je op basis van je zoekwoord verschillende content te zien waar jij inspiratie uit kunt halen. Zo kun je onderzoeken welk soort content scoort en welke onderwerpen mogelijk interessant zijn voor jouw website. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je het 1-op-1 gaat overnemen, want duplicate content is niet goed voor je ranking. Uiteraard kan je teksten wel (laten) herschrijven.

Verkeersanalyse

Een functie dat recent aan Ubersuggest is toegevoegd, is de verkeersanalyse. Aan de hand van een domein ontvang je een uitgebreid rapport met belangrijke informatie van de concurrent. Er staat in vermeld welke zoekwoorden er worden gebruikt, welke pagina’s het meest bekeken worden en over welke backlinks ze beschikken.

Alternatieven voor Ubersuggest

Als je op zoek gaat naar een goed alternatief voor Ubersuggest dan kom je uit op een tool waar je voor zult moeten betalen. SEO-tools die ook gratis zijn, bieden niet het aantal functies dat Ubersuggest heeft. Uiteraard zal je op den duur ook wel voor Ubersuggest moeten gaan betalen, als je meer dan drie zoekopdrachten per dag hebt of gebruik wilt maken van het volledige volg- en rapportagepakket van Neil Patel.

Wanneer je toch een voorkeur hebt voor een alternatief zijn er een aantal tools die je zou kunnen uitproberen. Onder andere SEMrush, Ahrefs maar ook SE Ranking zijn wat ons betreft aanraders.

Conclusie

We kunnen wel zeggen dat Ubersuggest een geweldige SEO tool is. Het is volledig gratis te gebruiken tot drie zoekwoorden per dag en dat terwijl het niet inlevert op het aantal functies tegenover betaalde varianten. Daarom is het een tool die we absoluut aanraden. Voor mensen die net begonnen zijn met het bouwen van websites en voldoende hebben aan alle basisfuncties is Ubersuggest een echte toevoeging. Immers zal je hobbymatig misschien eerst wel genoeg hebben aan drie zoekopdrachten per dag.

1 op 1 advies nodig?

Wil je graag meer weten over Ubersuggest? Of wil je graag weten of deze software wel echt bij je past? Wij helpen je graag verder met maatwerkadvies. Neem contact met ons op via de contactpagina.