Sitechecker.pro review

Ben je op zoek naar een krachtige SEO-tool? Sitechecker.pro is wat ons betreft een prima keuze. Alhoewel de focus voornamelijk ligt het op analyseren van backlinks kan je er er nog veel meer mee. Zo is het mogelijk om je rankings bij te houden en je websites te monitoren. We nemen met je door over welke functies Sitechecker.pro beschikt en welke kosten het met zich meebrengt.

De voordelen van Sitechecker.pro

Deze tool zorgt voor uitstekende backlinkanalyses, maar heeft daarnaast ook nog vele andere functies in huis. Dat is een groot voordeel, want daardoor is het niet nodig om ook nog eens met andere programma’s te werken. Er is gekozen voor een strakke interface. Sitechecker.pro is daardoor enorm gebruiskvriendelijk en kan zonder veel moeite worden gebruikt. Verder kan je profiteren van de rapporten dat beschikt over uitgebreide details. Tot slot worden er ook oplossingen aangedragen bij eventuele probleem op je website. Zo kan je meteen aan de slag om je website te verbeteren.

De nadelen van Sitechecker.pro

Sitechecker.pro is wat ons betreft gewoon een prima tool als je wilt werken aan goede SEO-strategie. Toch is er wel een nadeel aan deze service. De klantenservice van deze tool? Daar hoef je niet zoveel van te verwachten. Op het moment dat je op problemen stuit is het lastig om contact te krijgen wat kan resulteren in het feit dat je niet verder kan. Dat is natuurlijk vervelend, alhoewel de meeste oplossingen wel op het internet te vinden zijn. Daarnaast vereisen de meeste functies dat je enige kennis hebt van SEO wil je er mee aan de slag kunnen. Je kunt dus soms beter kiezen voor een andere tool, die ook geschikt is voor beginners.

De gratis versie

Als je had gehoopt op een gratis versie van Sitechecker.pro, moeten we je helaas teleurstellen. Zoals dat bij veel SEO tools het geval is, zal je iedere maand een vast bedrag moeten betalen om er gebruik van te kunnen maken. Het is gelukkig wel mogelijk om het programma eerst zeven dagen gratis uit te proberen. Zo kun je kijken of Sitechecker.pro bij je past of een alternatief je mogelijk beter ligt. Grijp die kans dus ook vooral en maak er een weekje maximaal gebruik van.

De betaalde versie

Als je wilt gaan werken met Sitechecker.pro moet je gaan bedenken welk pakket het beste bij je past. Je hebt keuze uit meerdere abonnementen. Als je een starter bent, zou je kunnen kiezen voor het basispakket waar je $29 per maand voor betaalt. Je kunt dan werken met drie websites. Dat is misschien best een laag aantal, waardoor je al snel geneigd bent om een beter pakket te nemen. Je kunt dan kiezen voor het standaardpakket, dat tevens ook het meest populair is bij Sitechecker.pro gebruikers.

Het standaardpakket beschikt over alle basisfuncties en je kunt er tot wel tien websites mee beheren. Er kunnen 5.000 pagina’s worden onderzocht en daarnaast is Google Data Studio integratie een mogelijkheid.

Met het premium pakket, dat $99 per maand kost, kan je een onbeperkt aantal websites toevoegen waardoor het enorm geschikt is voor grote bedrijven. Zowel voor eigen websites als voor jouw klanten. Belangrijke waarschuwingen kunnen direct worden verzonden naar bijvoorbeeld Microsoft Teams.

Tot slot is er ook nog een business pakket. Deze is vergelijkbaar met het premium pakket met het grootste verschil dat de limieten een stuk hoger liggen. Alle betaalde versies kan je, zoals eerder omschreven, eerst zeven dagen uitproberen.

Welke tools biedt Sitechecker.pro aan?

Als je kiest voor Sitechecker.pro kan je aan de slag met diverse tools. De drie belangrijkste zijn wat ons betreft de website crawler, de backlinktracker en natuurlijk de ranktracker. We nemen ze alle drie uitgebreid met je door.

Website crawler

Met de website crawler krijg je razendsnel een rapport over je website met allerlei verbeterpunten. Je website zal een score krijgen. Hoe lager deze is, hoe meer problemen er op je website zijn. Er wordt direct aangegeven welke punten kunnen worden verbeterd waardoor je website uiteindelijk zult gaan groeien. Wat erg fijn is, is dat er ook wordt verteld waarom iets niet goed is. Dat zorgt er voor dat je kennis opdoet en ervan leert.

Backlinktracker

De backlinktracker, daar draait het uiteindelijk toch allemaal om bij deze SEO tool. Ieder moment van de dag zullen backlinks worden gecheckt of deze nog aanwezig zijn. Zo niet, kan je direct contact opnemen met een website eigenaar om de backlink weer terug te plaatsen. Zo voorkom je dat je website mogelijk daalt in de zoekmachine. Verder kan je ook onderzoek doen daar de anchors die veel worden gebruikt. Ook kun je de groei van het aantal backlinks bekijken dat wordt weergegeven in een overzichtelijk grafiek. Het monitoren van deze backlinks is echt noodzakelijk als je serieus bent met SEO.

Ranktracker

Om SEO succesvol toe te passen is het van groot belang dat je bijhoudt welke zoekwoorden in Google stijgen en welke naar beneden zakken. Zo weet je precies wanneer je strategie werkt of dat je mogelijk een alternatief plan moet verzinnen. Omdat we weten dat het bekijken van je rankings verslavend kan werken, kan je er ook kiezen om dagelijks of wekelijks een rapport te ontvangen in je e-mail.

De prijzen van Sitechecker.pro

Als Sitechecker.pro je mogelijk interessant lijkt en je er mee aan de slag wilt zal je een abonnement moeten afsluiten. Het basis abonnement kost $29 per maand en kan op ieder moment worden geüpgraded. De prijzen die we zometeen met je gaan doornemen zijn op maandelijkse basis. Je kunt er ook voor kiezen om het abonnement per jaar te betalen. Je kunt dan profiteren van 20% korting. Toch raden we aan om eerst altijd even te kiezen voor een maandpakket.

  • Basis $29 per maand
  • Standaard $49 per maand
  • Premium $99 per maand
  • Enterprise $399 per maand

Alternatieven voor Sitechecker.pro

Sitechecker.pro is een uitstekende SEO tool waar je alle kanten mee op kunt. Het beschikt over alle basisfuncties om SEO op de juiste manier op je website toe te passen. Verder wordt er gewerkt met een gebruiksvriendelijke interface waardoor je het programma snel onder de knie hebt. Vergelijkbare tools die je ook zou kunnen uitproberen zijn Ubersuggest van Neil Patel, Moz en SEO review tools.

Conclusie

Sitechecker.pro is een prima SEO-tool. Het beschikt over alle basis functies waardoor je prima hoog kan gaan scoren in de zoekmachines. Het is wel relatief duur als je kijkt naar de hoeveelheid websites dat je kunt beheren. Je bent dus al snel verplicht om te kiezen voor een duurder pakket. Daarom kan je ook nog even kijken naar de alternatieven.

1 op 1 advies?

Wil je graag meer weten over deze tool? Of twijfel je over welke tool je wilt kiezen? Of wil je graag algemene hulp met betrekking tot SEO voor jou website? Neem dan contact met ons op.