SEO Review Tools review

Wie zich bezighoudt met het beheren van websites, krijgt te maken met SEO. Met zoekmachineoptimalisatie zorg je ervoor dat je websites groeien, waardoor je bovenaan in de zoekresultaten kunt komen. Dit doe je het liefst met behulp van een SEO tool. SEO Review Tools is een website die meerdere gratis tools aanbiedt. Zo kan je onder andere gebruik maken van een zoekwoordtool, de rankchecker, de backlinkchecker en de duplicate content checker. In dit artikel lees je meer over deze tools.

De voordelen van SEO review tools

We willen graag de voordelen van SEO review tools met je bespreken. De eerste zal voor iedereen wel duidelijk zijn, de tool is namelijk gratis te gebruiken waardoor je je geld mooi kunt investeren in andere zaken. Nu maar hopen dat dat voorlopig ook zo blijft. Je zou denken dat een gratis tool, beschikt over slechts een aantal functies. Dat is bij SEO Review Tools niet het geval. Je kunt gebruik maken van maar liefst 61 gratis SEO tools. Dat zorgt ervoor dat jij je websites gegarandeerd verder kunt brengen. Tot slot staan de makers van deze tools graag voor je klaar als je met vragen zit.

De nadelen van SEO review tools

Na het uittesten van SEO review tools kunnen we toch wel concluderen dat er gewerkt kan worden aan de gebruiksvriendelijkheid. De functies zijn niet in één muisklik te bereiken en daarnaast is er ook wat te zeggen over de snelheid. Een ander minpunt zijn de resultaten. Je kunt duidelijk merken dat andere tools gebruik maken van een uitgebreide database. Tot slot, zonder account moet er telkens gebruikt worden gemaakt van een captcha. Dat zal ongetwijfeld zo zijn om bots tegen te gaan, maar het is wel enigszins irritant.

De gratis versie

Bij de meeste SEO tools moet er een maandelijks bedrag worden betaald om er gebruik van te kunnen maken. Zeker wanneer het een alles-in-1 tool betreft. SEO Review Tools is echter een website dat al haar tools gratis aanbiedt. Niet een, niet twee, niet drie, maar maar liefst 61 tools! Dat is een behoorlijk aantal voor een gratis variant. Er zal waarschijnlijk gebruik worden gemaakt van jouw gegevens om een bron van inkomsten te creëren. Al kun je de tools ook gebruiken zonder account. Je moet dan wel telkens een vervelende captcha doorlopen. Een accountje aanmaken is dus zeker een aanrader.

Verder wordt het natuurlijk wel op prijs gesteld als je een bedrag wilt doneren. Zo kan het team van SEO Review Tools ervoor zorgen dat alle tools gratis blijven en er in de toekomst mogelijk nog meer komen. Zeker het overwegen waard, als je bekijkt wat je er allemaal mee kunt.

Welke tools biedt SEO Review Tools aan?

Zoals eerder gezegd in dit artikel beschikt SEO Review Tools over 61 gratis tools. Als we ze allemaal moeten gaan bespreken, wordt dat natuurlijk een hele lange lijst. We hebben ervoor gekozen om de belangrijkste functies voor je uit te lichten. We hebben het dan over de zoekwoordtool, de rankchecker, de website SEO checker en tot slot de duplicate content checker.

Zoekwoordtool

Een belangrijke functie waar iedere SEO-expert mee aan de slag zou moeten gaan is de zoekwoordtool. Het maakt het onder andere mogelijk om te onderzoeken hoeveel er op een specifiek zoekwoord wordt gezocht. Zo weet je of het interessant is om je aandacht hierop te vestigen. Verder wordt je ook voorzien van zoekwoordideeën waardoor je mogelijk met keywords kunt werken waar je eerder niet aan hebt gedacht. Het gebruik van de juiste zoekwoorden heeft invloed op de ranking van jouw website.

Rankchecker

Dan gaan we door met de rankchecker. Met deze functie kan je in de gaten houden hoe jouw websites presteren in de zoekmachine. Voer je website en maximaal tien zoekwoorden in en bekijk op welke plek ze staan in onder andere Google. Je kunt de resultaten ook bekijken per land. Indien gewenst kan het rapport eenvoudig worden geëxporteerd naar Excel. Dat is een superhandige functie naar onze mening.

Backlinkchecker

Als er iets belangrijk is om goed te scoren in de zoekmachine, met jouw website, zijn het wel backlinks. Het is onmisbaar en daarom is deze functie een uitkomst. Je kunt controleren welke backlinks waarde hebben en welke je mogelijk beter kunt vermijden. Je kunt ook controleren welke backlinks de concurrent heeft. Op basis daarvan kun je contact opnemen met de desbetreffende websites om ook een backlink te scoren. Zo maak je eenvoudig een groei door.

Website SEO checker

Met een druk op de knop ontvang je een uitgebreid rapport van je website op basis van je focus zoekwoord. De pagina zal worden gescand en toont welke problemen er gevonden zijn. Je kunt direct actie ondernemen om de SEO te verbeteren. Extra handig: het rapport kun je naar jezelf mailen of naar iemand anders.

Duplicate content checker

Als je website ergens wel voor wordt gestraft, is het duplicate content. Oftewel content dat ook gebruikt wordt op een andere website. De zoekmachines proberen websites met duplicate content zoveel mogelijk uit de resultaten te halen, waardoor het kan voorkomen dat jouw website niet meer zichtbaar is. Dat zorgt ervoor dat je verkeer drastisch daalt. Met de duplicate content checker kan je kijken of er dubbele inhoud aanwezig is.

Alternatieven voor SEO Review Tools

Als je niet al te veel eisen hebt zijn de SEO Review Tools prima producten om te gebruiken voor je zoekmachine optimalisatie. Doordat alle tools gratis te gebruiken zijn, kunnen we maar weinig goede alternatieven opnoemen. De enigste die wij kunnen bedenken is Ubersuggest.

Betaalde en wellicht meer uitgebreide tools zijn bijvoorbeeld SEMrush, Mangools en Majestic SEO.

Conclusie

Voor iedereen die op kleine schaal bezig is met SEO, is SEO Review Tools een prima website. Je kunt gratis gebruik maken van tientallen gratis tools waarmee je je website hoger in de zoekresultaten kunt krijgen. Toch moet er wel gezegd worden dat alternatieven werken met grotere databases, waardoor de resultaten zo nu en dan kunnen tegenvallen van deze tools. Wanneer je werkt met zoekwoorden met hoge concurrentie kan dat is wel eens in je nadeel werken. Al met al is SEO Review Tools zeker een aanrader voor het optimaliseren van je websites.

1 op 1 advies nodig?

Wil je graag meer weten over SEO? Of heb je hulp nodig met de backlinks voor jouw website? Neem dan contact met ons op en wij helpen je verder!