SEO Powersuite review

SEO Powersuite is een krachtige tool waarmee je je website kunt analyseren op het gebied van SEO. Als je kiest voor dit programma is het niet nodig om ook nog te werken met andere programma’s, omdat het alles bevat wat je nodig hebt. Er wordt onder andere gefocust op linkbuilding, de techniek van je website alsmede de content dat er is geschreven. Een groot verschil met andere tools is dat SEO Powersuite moet worden gedownload voordat het kunt gebruiken. Het is geen online platform, maar het betreft software voor op jouw computer.

De voordelen van SEO Powersuite

We starten direct met het grootste voordeel dat deze tool te bieden heeft. SEO Powersuite kan worden gezien als krachtige software dat vrijwel alles te bieden heeft wat je nodig hebt voor een sterke SEO strategie. Daarnaast hebben ze veel aandacht besteed aan de gebruiksvriendelijkheid. De software is duidelijk en alle opties zijn eenvoudig te vinden. Zo ben je niet urenlang bezig met zoeken of uitvinden hoe iets werkt. Mocht er toch iets onduidelijk zijn, kan je terecht bij de klantenservice die iedere werkdag voor je klaar staat. Tot slot is er ook een gratis versie aanwezig waar je gebruik van kunt maken. En in tegenstelling tot andere tools kun je bij SEO Powersuite vrijwel alle functionaliteiten gebruiken zonder limiet.

De nadelen van SEO Powersuite

Zoals iedere tool kent ook SEO Powersuite zijn nadelen. Wat wij echt wel als een minpunt zien, is het feit dat SEO Powersuite moet worden geïnstalleerd op je computer. Het is dus niet mogelijk om deze tool online te gebruiken. Dat is natuurlijk hartstikke onhandig wanneer je vaak werkt met verschillende apparaten. Waarom hiervoor is gekozen, is niet bekend. De software is te downloaden voor Windows, MacOS en Linux. Dat betekent tegelijkertijd ook dat het niet te gebruiken is op je smartphone. De tool kan gratis worden gebruikt, maar het is niet mogelijk om een project op te slaan. Niet echt praktisch en alleen handig als je een aantal dingen wilt onderzoeken.

De gratis versie

Er is een mogelijkheid om SEO Powersuite volledig gratis te gebruiken. Vaak kiest men voor een proefperiode van een aantal dagen, maar dat is bij deze aanbieder niet het geval. De gratis versie is altijd beschikbaar en ook kunnen vrijwel alle functies gewoon worden gebruikt. Er zijn een paar uitzonderingen zoals de geschiedenis van backlinks, gegevens kopiëren en de rankings van concurrenten volgen.

Het is een ideale manier om uitgebreid de tijd te nemen en kennis te maken met SEO Powersuite. Wellicht dat je dat later doet besluiten om te kiezen voor de betaalde versie. Nu vraag je je vast af, zit er geen addertje onder het gras? Jawel, ondanks dat het gratis te gebruiken is kan je je projecten niet opslaan. Dat is voor een aantal hobbyprojecten wellicht niet erg, maar als je het wat serieuzer aanpakt kan dit een probleem vormen. In dat geval is het dus handig om te upgraden naar een betaalde variant, waarover je meer leest in de volgende paragraaf.

De betaalde versie

Je kunt er dus voor kiezen om te werken met de gratis versie. Wil je echter wel projecten kunnen opslaan en gebruik kunnen maken van de extra functies, zal je een licentie moeten aanschaffen. Deze kosten respectievelijk € 299,00 en € 499,00 per jaar. Het is wel een flink bedrag, maar vooralsnog goedkoop in vergelijking tot andere SEO-tools.

Er zijn twee verschillende licenties waar je uit kunt kiezen. Je kunt gaan voor ‘professional’ en ‘enterprise’. De eerstgenoemde is vooral interessant voor iedereen die eigen websites beheert en daarmee hoger in de zoekmachine willen komen. De kosten bedragen € 299,00 per jaar.

Ben je een echte SEO-specialist en verricht je ook de zoekmachineoptimalisatie voor klanten? Dan past het enterprise pakket wellicht beter bij jou. Je kunt dan onder andere gebruik maken van white-labeling rapporten voor klanten en kunnen gegevens worden geëxporteerd. Het enterprise pakket kost € 499,00 per jaar. Deze rapporten kan je op die manier weer verkopen aan je klanten om er zodoende aan te verdienen. Je verdient het bedrag dan wel weer terug.

Welke tools biedt SEO Powersuite aan?

SEO Powersuite heeft een flinke lijst aan tools die je kunt gebruiken voor je eigen SEO-strategie. Het werkt razendsnel en daarnaast wordt er gewerkt met uitgebreide databases. We nemen een aantal aangeboden tools met je door. Mocht je overtuigd raken, raden we je zeker aan om alle functies op de website van SEO Powersuite door te nemen.

Rank Tracker

De eerste functie die we met je willen bespreken is Rank Tracker. Je kunt hier echt van alles mee. Op de eerste plaats is het natuurlijk mogelijk om de rankings van de door jou ingevoerde zoekwoorden bij te houden. Een groot voordeel is dat daar geen limiet aan zit. Verder kan je ook onderzoeken hoe populair een specifiek zoekwoord is. Daarnaast kan je inzien hoe vaak er op gezocht wordt en wat de concurrentie is. De Rank Tracker kent meer dan vijftien verschillende keyword tools.

Website Auditor

Op het moment dat je een website toevoegt aan SEO Powersuite kan je deze laten analyseren. Je krijgt direct diverse punten te zien waarop je website te verbeteren is. Een groot voordeel is dat er ook wordt uitgelegd op welke wijze je het beste kunt aanpakken. Zo krijgt je website direct een flinke boost.

Link Assistant

Tot slot kan je ook gebruik maken van de Link Assistent. Dit is een enorm handige tool die je helpt bij je linkbuildingstrategie. Met behulp van de ingebouwde SEO SpyGlass wordt er onderzocht welke links er mogelijk interessant zijn voor jouw website. Er worden naar verschillende mogelijkheden gekeken. Zo zal er onder andere ook gekeken worden naar blogs, reviews, reacties op artikelen, forums en de backlinks van de concurrent.

De prijzen van SEO Powersuite

Als je wilt gaan werken met SEO Powersuite is het niet noodzakelijk om hiervoor te betalen. Je kunt kiezen voor de gratis versie maar je kunt je voortgang dan niet opslaan en ook zijn niet alle functies te gebruiken. Het kan echter zijn dat je hier alsnog voldoende aan hebt. Mocht je wel toegang willen hebben tot alle functionaliteiten en je projecten kunnen opslaan, dan kun je een licentie afnemen. Je hebt twee mogelijkheden.

  • Gratis versie € 0
  • Professional € 299,00 per jaar
  • Enterprise € 499,00 per jaar.

Alternatieven voor SEO Powersuite

SEO Powersuite is erg compleet, dus als je iets soortgelijks zoekt zou je bijvoorbeeld uitkomen op SEMRush. Dat is een prima alternatief. Verder zou er gekeken kunnen worden naar SE Ranking, MOZ en Ahrefs.

Conclusie

Als je op zoek bent naar een serieuze tool waarmee je je zoekmachineoptimalisatie naar een hoger niveau kunt tillen, is SEO Powersuite zeer geschikt. De software beschikt over alle functies die daadwerkelijk nodig zijn. Er valt prettig mee te werken en daarnaast is er ook een prima klantenondersteuning. Het kan worden gezien als een echte alles-in-één tool. Belangrijk om te weten is dat SEO Powersuite moet worden geïnstalleerd op je computer. Het kan dus niet online worden gebruikt. Daar scoort deze aanbieder wat ons betreft geen punten mee.

1 op 1 advies nodig?

Wil je graag meer weten over SEO Powersuite? Of weet je niet zeker welke tool het beste bij jou past? Neem contact met ons op voor 1 op 1 advies.