SE Ranking review

Wanneer je op zoek bent naar een goedwerkende SEO tool raden we je aan om eens te kijken naar SE Ranking. Het programma wordt steeds vaker gebruikt door marketingbureaus en dat is natuurlijk niet voor niks. De basisfuncties zijn aanwezig maar daarnaast kan je ook gebruik maken van vele andere features. In dit artikel lees je daar meer over.

De voordelen van SE Ranking

Na het uitgebreid testen van SE Ranking kunnen we concluderen dat deze tool een heleboel voordelen met zich meebrengt. Wat wij heel erg belangrijk vinden is dat SE Ranking werkt met de cloud. Je hebt dus altijd en overal toegang tot het programma. Het is niet nodig om software te installeren op je eigen computer. Zo krijg je ook nooit te maken met het eventueel verlies van data.

Daarnaast is het mogelijk om bepaalde functies van Google te importeren in SE Ranking. Dat zorgt ervoor dat je nog gedetailleerde informatie hebt. Zo kan je bijvoorbeeld Google Analytics koppelen en is het ook mogelijk om zoekwoorden te importeren vanuit Google Search Console. Verder kun je ook instellen dat je notificaties wilt ontvangen op het moment dat een website, dat een concurrent van jou is, een verandering heeft doorgevoerd. Zo kan ook jij, razendsnel schakelen. Als kers op de taart kun je SE Ranking ook gebruiken op je smartphone met behulp van de app. Je kunt op deze manier je websites 24/7 in de gaten houden.

De nadelen van SE Ranking

Waar voordelen zijn, zijn natuurlijk ook nadelen. Dat is bij SERanking niet anders. Toch zijn er bijzonder weinig minpunten te vinden bij deze tool. SE Ranking kan niet gratis worden gebruikt. Om gebruik te kunnen maken van de functies zul je een abonnement af moeten sluiten. Verder merken we dat de app niet heel erg goed werkt. Het wil nog wel eens vastlopen en sommige features zijn lastig of helemaal niet te vinden. We verwachten dat dit in de toekomst met een aantal updates wel opgelost zal worden. Dat hoeft dus niet echt een heel groot nadeel te zijn.

De gratis versie

Er zijn maar weinig tools op het gebied van SEO die gratis te gebruiken zijn. Dat is bij SE Ranking niet anders. Om SE Ranking te kunnen gebruiken is een abonnement vereist. Wat wel fijn is aan deze aanbieder, is dat ze een demo online hebben staan waardoor je een kijkje kunt nemen in de keuken. Zo kom je er direct achter of deze tool bij jou past of dat een ander wellicht meer geschikt is. Als dat nog niet genoeg is, kun je een gratis proefperiode van 14 dagen aanvragen. Een ideale manier om kennis te maken met SE Ranking.

De betaalde versie

Zoals gezegd zul je moeten betalen om gebruik te kunnen maken van deze SEO tool. Het voordeel is dat SE Ranking relatief betaalbaar is waardoor het heel populair is bij linkbuilding specialisten. Er worden drie verschillende pakketten aangeboden. Op de website van SE Ranking kun je berekenen welk pakket het beste bij jou past. Het is natuurlijk mogelijk om ieder moment je pakket te upgraden.

Op het moment dat je maximaal tien websites in beheer hebt, raden we het ‘essential’ pakket aan. Er kunnen tot wel 40.000 pagina’s worden gecontroleerd en daarnaast kan je 20 backlinks per dag checken.

Als je het wat groter hebt aangepakt en nog veel meer websites in bezit hebt is het ‘pro’ pakket echt iets voor jou. Je kunt oneindig aantal websites toevoegen en je kunt gebruik maken van de database uitbreiding op het gebied van SEO/PPC.

Grote bedrijven zijn misschien geïnteresseerd in het ‘business’ pakket. De limieten van de aangeboden functies zijn nog hoger, waardoor je dagelijks voorzien kan worden van de beste SEO rapporten.

Welke tools biedt SE Ranking aan?

SE Ranking heeft alle basisfuncties in huis waardoor jij kan werken aan een succesvolle SEO strategie. Zo is het onder andere mogelijk om rankings bij te houden en backlinks te controleren. Ook is het mogelijk om de concurrent te onderzoeken waardoor jij snel een stapje vooruit kunt doen met je eigen website.

Zoekwoord Rank Tracker

Een belangrijke feature om de posities van je websites in de zoekmachine bij te houden is de zoekwoord rank tracker. Voeg verschillende zoekwoorden toe en kijk hoe hoog je in de ranking staat in de top 100 zoekresultaten van onder andere Google. De resultaten kunnen ook per locatie worden weergegeven. Verder is het ook mogelijk om de rankings te bekijken van concurrenten.

Backlink Checker

Met de backlink checker kan je onderzoeken welke pagina’s jouw websites vernoemen. Ook alle details zoals bijvoorbeeld ankerteksten worden hierbij vermeld. Daarnaast zijn alle backlinks voorzien van een score waardoor jij kunt beslissen of ze daadwerkelijk iets toevoegen of dat ze eventueel schade aan kunnen richten. Tot slot kun je ook onderzoeken waar je concurrent de backlinks vandaan krijgt. Op die manier kan ook jij die pagina’s contacten om uiteindelijk hoger in de ranking te komen.

Website Audit

Als je kiest voor deze tool, kan je ook gebruik maken van website audit. Je website zal uitgebreid worden geanalyseerd om te kijken of er eventuele problemen aanwezig zijn. Je kunt direct verbetering doorvoeren aan de aangegeven suggesties om de voorkomen dat het invloed gaat hebben op je rankings.

Competitief Onderzoek

De laatste functie die we met je willen bespreken is competitief onderzoek. Dit maakt het mogelijk om je concurrenten te bestuderen. Zo kun je onderzoeken van welk soort campagnes ze gebruik maken en welke zoekwoorden zij gebruiken. Dat kun je vervolgens weer meenemen in jouw eigen zoekmachine optimalisatie plan voor je eigen website.

De prijzen van SE Ranking

De prijs is afhankelijk van het abonnement dat je kiest. Het moet zeker gezegd worden dat SE Ranking een betaalbare tool is als je het vergelijkt met de alternatieven. Dat is natuurlijk mooi meegenomen. Afhankelijk van de looptijd van het abonnement kunnen kortingen oplopen tot wel 20%.

  • Essential € 31,20 per maand
  • Pro € 71,20 per maand
  • Business € 151,20 per maand

Alternatieven voor SE Ranking

Als je druk bezig bent met het omhoog krijgen van je websites in de zoekmachine, is SE Ranking een tool die je daar uitstekend bij kan helpen. Het biedt een uitgebreid aantal functies aan en is makkelijk in gebruik waardoor het prettig werken is.

Naast SE Ranking zijn er ook andere tools waar je mee aan de slag kunt. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan SEMrush, Ahrefs of SEO Powersuite. Iedere tool heeft vergelijkbare functies maar het kan zijn dat je de één prettiger vind werken dan de andere.

Conclusie

Als je met de basis van SEO aan de slag wilt, zoals je backlinkprofiel en de posities van zoekwoorden controleren is SE Ranking een fantastische tool. Het biedt daarnaast nog meer handige functies. Het programma is zeer gebruiksvriendelijk en wordt daarnaast aangeboden voor een betaalbare prijs. Die combinatie zorgt ervoor dat SE Ranking zeker een aanrader is. SE Ranking is een goede SEO tool voor iedere website bezitter.

1 op 1 advies nodig?

Wil je graag meer weten over deze tool? Of twijfel je welke tool je wilt gebruiken voor jouw zoekposities? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen je graag met jouw marketingactiviteiten. Daarnaast kunnen wij ook backlinks voor je verzorgen.