Moz review

Om hoger te scoren in de zoekmachines is een uitstekende SEO tool onmisbaar. Moz is een uitstekende keuze op dat gebied. De tool heeft verschillende functies waarmee je kan zorgen voor krachtige zoekmachineoptimalisatie. Dat zal vervolgens weer resulteren in een hogere ranking in onder andere Google en Bing.

De voordelen van Moz

Om maar meteen met de deur in huis te vallen, het grootste pluspunt is wat ons betreft de gebruiksvriendelijkheid. De tool is eenvoudig te begrijpen en is daarom ook populair onder starters. Verder is het zoekwoord onderzoek dat kan worden gedaan met Moz heel erg uitgebreid. Het kan uitstekend worden geanalyseerd waardoor je betere prestaties kunt behalen met het linkbuilden. Een extra handige feature dat Moz biedt is een toolbar dat je kunt combineren met Google Chrome. Op het moment dat je naar een website surft is het mogelijk direct belangrijke informatie in te zien.

De nadelen van Moz

Het moet gezegd worden dat Moz een prima tool is ter ondersteuning van jouw SEO werkzaamheden. Als we de alternatieven erbij pakken, zien we al snel dat deze meer functies bieden dan Moz. Ook de database dat wordt gebruikt is een stuk minimaler. Een ander minpunt is wat ons betreft de prijs dat je ervoor moet betalen. Het goedkoopste abonnement kost 99 dollar per maand en dan beschik je nog niet eens over alle functies.

De gratis versie

Moz is helaas niet gratis te gebruiken. Een abonnement afsluiten is vereist om gebruik te kunnen maken van de functies. Het is wel mogelijk om deze SEO software gratis 30 dagen lang uit te proberen. Op die manier kun je kijken of deze tool bij jou past, of dat een alternatief wellicht een beter idee is. Na 30 dagen kan je je proeftijd eenvoudig omzetten naar een betaald abonnement zodat je geen data verliest.

De betaalde versie

Tijdens het bespreken van de nadelen van Moz hebben we het al over de prijzen gehad. We halen het nog maar eens even aan, de tarieven van deze tool is aan de prijzige kant. Je kunt enigzins besparen door het abonnement jaarlijks te betalen in plaats van maandelijks te betalen. Er zal dan automatisch een korting verrekend worden. Goed om te weten is dat bij alle pakketten er 24/7 ondersteuning is inbegrepen. Mochten er vragen of onduidelijkheden zijn kun je contact opnemen met de klantenservice.

Het goedkoopste abonnement is het standaard pakket. Deze kost 99 dollar per maand en is geschikt voor drie campagnes. Er kan gewerkt worden met 300 zoekwoorden en je kunt gebruik maken van onbeperkt geplande rapporten. Een ideaal pakket voor wanneer je net begint met het beheren van websites.

Als je al wat langer actief bezig bent met websites wordt het medium pakket aangeraden. Deze is het meest populair. Er is plaats voor tien campagnes en er kunnen maar liefst 500.00 pagina’s per week worden gecrawld. Om van dit pakket gebruik te kunnen maken ben je 179 dollar per maand kwijt.

Verder zijn er nog twee andere pakketten dat kan worden afgesloten. Deze zijn geschikt voor mensen die een groot aantal websites hebben. Het pakket ‘groot’ is bijvoorbeeld perfect voor bedrijven die dagelijks bezig zijn met zoekwoord onderzoeken. Kosten zijn 299 dollar per maand.

Het duurste pakket dat je kunt aanschaffen bij Moz is het premie pakket waar je maar liefst 599 dollar voor moet betalen. Er kunnen dan 50 campagnes worden opgezet en alle rapporten kunnen onbeperkt worden gecreëerd.

Welke tools biedt Moz aan?

Als je kiest voor Moz, kan je gebruikmaken van verschillende functionaliteiten die ervoor zorgen dat je website zal stijgen in de zoekmachine. Zo kun je bijvoorbeeld de Keyword Explorer inzetten om te onderzoeken met welke zoekwoorden je aan de slag kunt gaan. Moz biedt natuurlijk meerdere handige functies, maar we bespreken de drie belangrijkste met je.

Link Explorer

Een veel gebruikte functie in Moz is de Link Explorer. Met behulp van deze tool zul je data ontvangen over je eigen links, maar ook backlinks. Tevens krijg je ook ondersteuning bij het zoeken naar kwalitatieve backlinks. Een handige feature aan de Link Explorer is dat het backlinks opspoort die van lage kwaliteit zijn. Zo kun je direct actie ondernemen en voorkomen dat jouw website een lagere score krijgt. Tot slot kunnen gebruikte anchors ook worden ingezien.

Keyword Explorer

De nummer één reden om toe kiezen voor Moz is de Keyword Explorer dat je kunt gebruiken. Het is mogelijk om zoekwoorden door een enorme database te halen waarna deze vervolgens wordt geanalyseerd. Zo kun je onder andere bekijken wat het zoekvolume is en of er makkelijk op te scoren is. Het is ook een mogelijkheid om alle data te exporteren. Zo kan je altijd en overal met de opgevraagde informatie aan de slag.

Rankings

Om te weten hoe het optimaliseren gaat, is het van groot belang dat je in de gaten houdt op welke positie je website met een specifiek zoekwoord staat. Met de ranking tool van Moz is dit kinderspel. Je hoeft alleen de zoekwoorden in te stellen en de tool doet de rest. Een voordeel van deze feature is dat het ook mogelijk is om de rankings van je concurrentie te volgen. Zo ben je altijd op de hoogte en kan je op basis daarvan mogelijk je strategie aanpassen.

De prijzen van Moz

De kosten voor het gebruik van Moz is afhankelijk van het abonnement dat je wilt gebruiken. Je kunt kiezen uit vier verschillende pakketten. Als je zoekmachine optimalisatie wilt toepassen op een aantal websites is het standaard pakket voldoende. Ben je er wat serieuzer mee bezig en breid jouw portfolio langzaam uit kun je kiezen voor het medium pakket.

  • Standaard $99 per maand
  • Medium $179 per maand
  • Large $299 per maand
  • Premium $599 per maand


Je kunt er voor kiezen om het abonnement jaarlijks te betalen. Er wordt dan direct een korting verrekend.

Alternatieven voor Moz

Als we gaan kijken naar alle mogelijkheden dat Moz aanbiedt is het duidelijk een complete tool op het gebied van SEO. Zowel het dashboard als alle functies zijn duidelijk. Er zijn echter ook voldoende andere tools dat je kunt gebruiken. Zo raden wij bijvoorbeeld Ahrefs, Majestic maar ook Mangools aan.

Iedere tool heeft zijn eigen voor- en nadelen en de één heeft meer functies als de andere. Het is aan jou om te kijken welk programma je het fijnst vind werken.

Conclusie

Als we een conclusie moeten gaan trekken over Moz, kunnen we direct duidelijk zijn. Het is absoluut een tool dat je verder gaat helpen met de zoekmachine optimalisatie van je websites. Er is een groot aanbod aan functies dat wordt aangeboden en het grote voordeel is de gebruiksvriendelijkheid. De tool is goed te begrijpen waardoor je niet dagenlang hoeft uite te zoeken hoe het werkt. De prijs is wel een ding, voor starters kan dit te hoog te zijn. Het goedkoopste abonnement kost namelijk $99 en dan mis je een aantal belangrijke functies.

1 op 1 advies nodig voor het maken van een keuze?

Wil je graag een bepaalde software kiezen, maar weet je nog niet welke? Of wil je graag het beheer aan ons overlaten? Neem dan contact met ons op voor een 1 op 1 adviesgesprek. Met onze jarenlange ervaring helpen wij jou graag verder en hakken wij samen knopen door! Ook voor het verkrijgen van backlinks kan je contact met ons opnemen.