Mangools review

Als je op zoek bent naar een complete SEO tool is Mangools zeker een product dat je zou moeten overwegen. Het beschikt over vrijwel alle functies die je nodig hebt voor een krachtige SEO strategie. Het is gebruiksvriendelijk en daarom zeker ook geschikt voor starters. Een van de grootste pluspunten is de prijs. Met een prijs vanaf € 29,90 per maand is het voor iedereen betaalbaar. In dit artikel lees je meer over deze software.

De voordelen van Mangools

Het mag duidelijk zijn dat Mangools een SEO tool is dat beschikt over vrijwel alle functies, die nodig zijn om je website tot een succes te brengen. Dat terwijl de prijs in vergelijking met andere tools hartstikke laag is. Dat is ongetwijfeld een van de belangrijkste voordelen. Maar dat is zeker nog niet alles: het dashboard ziet er superstrak uit en men heeft overbodige dingen weggelaten waardoor het zeer gebruiksvriendelijk is. Tevens staat er ook dagelijks een team van specialisten klaar om je te voorzien van hulp als je ergens niet uit komt.

De nadelen van Mangools

Als je Mangools een tijdje gebruikt kom je er al gauw achter dat het amper nadelen heeft. Als we dan toch dan iets moeten aanhalen, willen we het hebben over de SEO analyse tool dat ontbreekt. Dat is jammer, want hiermee kun je onderzoeken of er eventuele problemen zijn aan een website. Denk een 404 pagina of een bepaalde opmaak dat in je content mist. De meeste alternatieven beschikken wel over deze functie, dus dat is een gemiste kans.

De gratis versie

Een aantal functies van Mangools kunnen gratis worden gebruikt. Er wordt gebruik gemaakt van limieten waar je snel doorheen bent. Zo kan je bijvoorbeeld iedere dag maximaal vijf zoekwoorden controleren en kan je niet meer dan vijf websites toevoegen aan de SiteProfiler. Als je slechts een website hebt, kan je aan een gratis account voldoende hebben. Heb je echter meerdere websites? Dan is een betaald pakket zeker wel nodig.

De betaalde versie

Als je kiest voor een betaald account bij Mangools kun je er al mee aan de slag vanaf € 29,90 per maand. Een betaalbaar bedrag, waardoor het voor vrijwel iedereen geschikt is. Daarnaast worden er geen beperkingen opgelegd betreft het aantal tools. Alle functies dat Mangools heeft kan je met dat pakket gebruiken.

Met het basispakket dat € 29,90 per maand kost, kan je 100 zoekwoorden per dag gebruiken. Daarnaast kan je gebruik maken van 200 zoekwoordsuggesties. Verder is het ook mogelijk om 200 trefwoorden te importeren.

Als je denkt dat je boven deze maximale limieten komt, kan je het premium pakket van Mangools overwegen. Je kunt hiermee onbeperkt aantal zoekwoorden van concurrenten opzoeken en ook de zoekwoordsuggesties zijn onbeperkt.

Als je een groot bedrijf hebt dat zich richt op internetmarketing is het agency pakket wellicht interessant. Je kunt tot wel 500 zoekwoorden per dag zoeken en 500 SERP-zoekopdrachten uitvoeren.

Welke tools biedt Mangools aan?

Mangools is in 2014 begonnen met hun bedrijf en waren vooral bekend door de zogeheten Keyword Finder die we zometeen ook met je gaan bespreken. Door zijn populariteit hebben ze het aanbod steeds meer uitgebreid waardoor het ondertussen een complete SEO tool is geworden waar iedere internetmarketingexpert wat mee kan.

Keyword Finder

We beginnen direct met een van de populairste tools dat Mangools rijk is. Met behulp van Keyword Finder kan je controleren hoeveel keer een zoekwoord wordt gebruikt. Zo weet je meteen of het interessant is om je aandacht te richten op deze zoekwoorden. Verder zullen er ook andere suggesties worden weergegeven waar je mogelijk gebruik van kunt maken. Het is vergelijkbaar met de zoekwoordplanner dat je mogelijk van Google kent.

SERPChecker

De SERPChecker is ook een belangrijke tool als je aan de slag gaat met SEO. SERP staat voor ‘Search Engine Result Page’. Je kunt een aan de hand van een zoekwoord per land, maar ook per apparaat onderzoeken welke websites er in de top tien voorkomen. Het brengt ook andere informatie met zich mee waar je iets aan hebt. Zo kun je zien welke autoriteit de websites hebben en hoeveel backlinks er aanwezig zijn.

LinkMiner

Een van de belangrijkste onderdelen binnen SEO is linkbuilding. Door het gebruik van LinkMiner kun je er achter komen over welke backlinks jouw concurrent beschikt. Je kunt hier vervolgens mee aan de slag gaan door contact op te nemen met kwalitatieve websites die ook jouw website mogelijk van een backlink wilt voorzien. Een uitstekende tool waarmee je snel hoger in de zoekresultaten kunt komen.

SiteProfiler

Om hoog te kunnen scoren in Google is het belangrijk dat je alles te weten komt over je concurrenten. Met de SiteProfiler dat wordt aangeboden door Mangools wordt dat een peulenschil. Je voert de gewenste website in en met één druk op de knop ontvang je een hele lijst aan informatie. Zo laat het bijvoorbeeld zien welke content het beste scoort, welke backlinks daadwerkelijk van hoge kwaliteit zijn en welke doelgroep de website heeft.

De prijzen van Mangools

Als je als hobby een website hebt, kan je gebruik maken van de gratis versie dat wordt aangeboden door Mangools. Als je serieus met websites bezig bent, zal je een abonnement moeten afsluiten om daadwerkelijk op een goede manier van alle functies gebruik te kunnen maken. Gelukkig is Mangools een SEO tool dat prima betaalbaar is.

  • Mangools Basis € 29,90 per maand
  • Mangools Premium € 44,90 per maand
  • Mangools Agency € 89,90 per maand

Alternatieven voor Mangools

Mangools heeft nog geen hele grote naam opgebouwd waardoor men vaak kiest voor een alternatief. Toch is dat zeker niet nodig, want Mangools heeft grotendeels hetzelfde te bieden als haar concurrenten en heeft daarnaast als voordeel dat het een stuk goedkoper is. Wil je toch liever kijken of een alternatief beter bij je past? We raden je dan aan om een kijkje te nemen bij Ahrefs, Moz of Semrush. Deze tools hebben veel met elkaar gemeen.

Conclusie

Mangools is een betaalbare tool die kan bijdragen aan de zoekmachineoptimalisatie van jouw websites. Dat is toch wel de conclusie die we kunnen trekken als we naar Mangools kijken. Als je nog niet helemaal overtuigd bent raden we je aan om een gratis account aan te maken. Zo kun je kennismaken met de functionaliteiten die het heeft en kan je onderzoeken of het bij je past.

1 op 1 advies nodig?

Wil je meer weten over deze software of wil je je SEO-beheer liever uitbesteden? Neem dan contact met ons op en wij helpen je graag verder.