Majestic SEO review

Eenvoudig je website analyseren doe je met Majestic SEO. De Majestic SEO tool richt zich voornamelijk op linkbuilding. Je kunt dan ook snel alle posities bekijken die jouw websites hebben en natuurlijk kan je kijken welke backlinks er momenteel aanwezig zijn. Doordat alles automatisch voor je in een overzicht wordt gezet, scheelt dit een heleboel tijd waardoor je meer aandacht kunt besteden aan het optimaliseren van jouw websites.

De voordelen van Majestic SEO

Majestic SEO is een geweldig programma voor linkbuilding en daarom nemen we graag alle voordelen met je door. Ten eerste kun je met deze tool vrijwel alle informatie ontvangen waar je daadwerkelijk wat mee kunt, als je je bezig houdt met linkbuilding. Je kunt gebruik maken van diverse functies waar alternatieven niet over beschikken. Verder is er een duidelijk overzicht waarbij je in een oogopslag kunt zien wat de positie van je website is en over hoeveel backlinks het beschikt. Tevens wordt er ook aangegeven welke problemen er zijn en hoe deze kunnen worden opgelost. Zo verbeter je in rap tempo de kwaliteit van je website.

De nadelen van Majestic SEO

Iedere SEO tool kent zijn minpunten en dat is bij Majestic SEO niet anders. Majestic SEO beschikt over een heleboel uitgebreide functies. Ik hoor je nu natuurlijk denken: ‘dat is toch een voordeel?’ Dat is het ook zeker, alleen de werking ervan is niet meteen duidelijk. Je bent soms dagenlang bezig om uit te zoeken hoe een functie werkt.

Wat wij verder als nadeel zien, is dat uit de praktijk blijkt dat de hoeveelheid domeinen die worden verwezen niet altijd correct is. Je kunt daardoor aan de slag gaan met onjuiste informatie en dat is natuurlijk niet de bedoeling. We raden je aan om met behulp van een alternatieve tool het te controleren. Zo weet je zeker of het klopt.

De gratis versie

Majestic SEO kent geen gratis versie. Als je gebruik wilt maken van de linkbuilding tool zul je iedere maand een bedrag moeten betalen. Op het moment dat je kiest voor een lite- of pro abonnement heb wel de mogelijkheid om gebruik te maken van de 7 dagen geld-terug-garantie. Het is op die manier dus mogelijk om met een omweg, het programma eerst een week uit te testen.

De betaalde versie

Als je de functies wilt gaan gebruiken dat Majestic SEO aanbiedt zul je een abonnement moeten afsluiten. Je betaalt hiervoor een vast bedrag per maand. De hoogte is afhankelijk van het abonnement dat je kiest. Je kunt er ook voor kiezen om de abonnementen per jaar te betalen. Dat heeft als voordeel dat je een mooie korting krijgt.

Het eerste abonnement, is het ‘lite’ pakket. Het is geschikt voor één gebruiker, bijvoorbeeld een startende ondernemer of een hobbyist dat een aantal websites in zijn bezit heeft. De websites worden dagelijks gecheckt op hun posities in de zoekmachine en hun backlinks. Dit abonnement kost € 46,99 per maand. Als je per jaar betaalt, ontvang je een korting van van € 93,96 (totaal).

Het abonnement dat het meest wordt afgesloten is het ‘pro’ pakket. Je betaalt er € 94,00 per maand voor, maar je krijgt er ook een hoop voor terug. Zo heeft het tegenover het ‘lite’ pakket aanzienlijk meer functies. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan het delen van campagnes, vergelijken van websites, geschiedenis van backlinks en e-mailmeldingen.

Als je echt alles uit je websites wilt halen is het ‘API’ pakket mogelijk wat voor jou. Je kunt gebruik maken van maar liefst 100.000.000 analyse eenheden. Meer is eventueel ook mogelijk. Je hebt toegang tot alle functies dat Majestic SEO te bieden heeft. Er zijn geen limieten. Daarnaast kunnen er OpenApps worden gemaakt die ook door andere gebruikers van Majestic SEO gebruikt kunnen worden. Er zit wel een flink prijskaartje aan, maar dit kan het zeker waard zijn voor jou. Het abonnement is verkrijgbaar vanaf € 379,99. Hoe meer analyse eenheden je wenst, hoe hoger de prijs wordt.

Welke tools biedt Majestic SEO aan?

Om jouw websites te laten groeien is het van groot belang dat je continue bezig bent met cruciale data. Doordat je de juiste inzichten krijgt kan jij ervoor zorgen dat je websites van waarde zijn waardoor je straks bovenaan in de zoekmachine te vinden bent. De aangeboden tools door Majestic SEO helpen jou daarbij.

Site Explorer

We beginnen met de Site Explorer, een functie dat vrijwel alle SEO tools heeft. Dat is goed te verklaren, want met behulp van deze functie krijg je inzicht over je website, bijvoorbeeld welke waarde het momenteel heeft en wat de huidige posities zijn. Ook de hoeveelheid backlinks worden getoond, dat zorgt vervolgens weer voor een domeinscore. Er wordt gekeken naar zowel de Trust– als de Citation Flow.

Fresh Index

Recente data wordt met Fresh Index razendsnel geregistreerd. Zo zijn backlinks sneller zichtbaar waardoor dit kan mee worden genomen in de score. Een voordeel is dat je met de Fresh Index functie ook in de gaten kunt houden welke veranderingen de concurrent aanbrengt op het gebied van SEO. Zo kan je meteen reageren en anderen voorblijven. Je krijgt ook een melding op het moment dat er een backlink wordt verwijderd.

Keyword Checker

Met de Keyword Checker van Majestic SEO kun je een zoekwoord uitgebreid onderzoeken. Zo kun je bijvoorbeeld controleren hoe vaak een specifiek zoekwoord wordt gebruikt in de zoekmachine. Zo weet je direct of het voor jou interessant is om te gebruiken. Er worden ook suggesties gedaan.

Historische Index

Met de Historisch Index is het mogelijk om de geschiedenis te tonen van backlinks. Zo kan je er achter komen hoeveel links er in het verleden naar een bepaald domein heeft gelinkt. De data gaat ver terug in de tijd, een voordeel tegenover andere SEO tools. Het is mogelijk om de historie in te zien tot en met het jaar 2006.

De prijzen van Majestic SEO

Het bedrag dat je betaalt om gebruik te maken van Majestic SEO hangt af van het abonnement. Er zijn drie verschillende mogelijkheden waar je uit kunt kiezen. Als je net bent begonnen met het bouwen van websites wordt het aangeraden om te starten met het ‘lite’ pakket. Beschik je over een grotere hoeveelheid websites en wil je uitgebreide rapporten is het ‘pro’ pakket echt iets voor jou.

  • Lite € 46,99 per maand (€ 39,16 als je per 12 maanden betaalt)
  • Pro € 94,99 per maand (€ 79,16,16 als je per 12 maanden betaalt)
  • API vanaf € 379,99 per maand (vanaf € 316,66 als je per 12 maanden betaalt)

Alternatieven voor Majestic SEO

Wanneer de focus ligt op linkbuilding is Majestic SEO een fantastische tool. Het kan alles wat belangrijk is bij dit onderdeel. Het analyseren van backlinks en de kwaliteit daarvan, maar ook kunnen er rapporten worden gemaakt van de concurrenten zodat je stappen vooruit kunt zetten.

Als je op zoek bent naar een vergelijkbare tool of één die wat meer functies rondom SEO aanbiedt kun je eens kijken naar Ahrefs. Andere aanraders zijn onder andere SEMrush en Moz.

Conclusie

Als we alles op een rijtje gaan zetten, kunnen we toch wel concluderen dat Majestic SEO een fantastische tool is op het gebied van linkbuilding. Als je een tool zoekt die zich puur daar op focust is Majestic SEO zeker weten een aanrader. De mogelijkheden zijn meer dan prima en daarnaast wordt het aangeboden tegen een eerlijke prijs. Op het moment dat je uitgebreider wilt werken aan je zoekmachine optimalisatie kun je wellicht beter kiezen voor een alternatief dat wat completer is.

1 op 1 advies nodig?

Wil je graag meer weten over deze tool? Of wil je sparren over welke tool het beste bij jou past? Wij bieden 1 op 1 advies aan. Neem contact met ons op.